מקור , הידוע כנגן תקליטורים מורכב משני פרמטרים בסיסיים: טרנספורט (יחידת ההנעה ) וממיר שתפקידו להמיר את האותות הבינאריים ממצב דיגיטאלי לאנלוגי ובשמו המקצועי DAC שפירושו (Digital to Analog Converter).
עם הזמן השתכללו יחידות ההנעה והממרים וכיום יחידות ההמרה עובדים ב 24 bit/ 192Khz ואף יותר מכך.
למקורות כמו למגברים ישנן נתונים שתפקידם לתת לנו מידע באיזה רמת דגימה או פורמט הם עובדים, אך אל לנו להתבלבל בנתונים אלו מאחר ויש מקורות שנשמעים פתוחים ומפורטים, ויש כאלה שנשמעים סגורים \ סתומים למרות שבנתוני הפתיחה על הנייר הם שווים. יש מקורות שנשמעים מוסיקליים יותר ויש שפחות.
תכנון המוצר ורמת רכיביו חשובה מאין כמוה, וזאת הסיבה שיש מקורות יקרים מאד ויקרים פחות.
ישנן מקורות המחולקים ל 2 מכשירים , יחידת ההנעה Transport ויחידת ההמרה DAC והמקשר בניהם הוא כבל דיגיטלי. בד"כ מפאת החלוקה לשני מכשירים (כמו במגברים) ההשקעה, רכיבים, מארז, הם כפולים ולכן הם יותר יקרים אך לא בכל המקרים הם יותר טובים מאחר ויש מקורות משולבים יותר איכותיים ממופרדים, וכל מקרה לגופו וחייב במבחן מעשי.
מקורות קיימים גם עם יחידת המרה מנורתית ולהם יתרונות וחסרונות ואופי שונה ממקורות טרנזיסטורים ולהפך.
ישנם מקורות שמיוצרים עם אופציית כניסה ויציאה דיגיטליים על מנת לשלב ממיר שונה או איכותי. ישנם מקורות מסוימים המיוצרים בטופולוגית באלאנס עם מסלולים כפולים ואמורים להישמע בחיבור הנ"ל Balanced יותר טוב מאחר והם מתוכננים לעבוד בצורה כזו.
נכון להיום כל נגני התקליטורים מיוצרים עם כניסה לממיר הדיגיטלי, ושמם הפך ל Transport – Dac שזה אומר, גם נגן תקליטורים, וגם אפשרות להתחבר למחשב לשמיעת קבצים ובכך להינות משתי העולמות.
הממירים הדיגיטליים נועדו לשמוע קבצים דרך מחשב וספריות מוסיקה מהרשת כגון Tidal וכו, ובמקרים מסויימים מגיעים משולבים בסטרימר ואפליקציה לסלולרי – טבלט לנוחיות ושליטה.