מגברי מנורות (שפורפרות ) שאלמנט ההגברה בהם הוא מנורת הוואקום, שהוא רכיב ההגברה, בשונה ממגבר טרנזיסטורי שבו רכיב ההגברה הוא טרנזיסטור.
מגברי מנורות היו החלוצים בענף ההגברה עד שהופיע המגבר הטרנזיסטורי שנכון לעכשיו שולט בשוק המגברים, מאחר והאחרון פשוט יותר קל ליצור, לא מתחמם כמו מגבר מנורות, ללא תחזוקה כגון החלפת מנורות מידי פעם, ונחשב ליותר אמין.
עם הזמן, נוכחו לדעת היצרנים כי הצליל היחודי באופיו של מגברי המנורות, לא מצליח להיות משוחזר על ידי המגברים הטרנזיסטורים חרף הקידמה, ולכן בשלב מסויים החלו לייצר שוב מגברי מנורות.
רוב מגברי המנורות הם נמוכי הספק ומתאימים לרמקולים נצילים יחסית, עובדה שלא קיימת במגברים טרנזיסטורים, היכולים להגיע בהספקים אדירים.
אך ליחודיות הצליל של מגברי המנורות אין כמעט מתחרים מכוון שהסיגנל במגברים אלו נישאר בצורתו המקורית ללא רכיבים אלקטרונים ומעגלים מיותרים, וכך הצליל המופק יותר טהור ומקורי.
מגברים טרנזיסטורים הם מגברים בהם אלמנט ההגברה הוא טרנזיסטור.
מגברי היבריד (משולבי טרנזיסטור \ מנורה ) כאשר יחידת ההספק הינה טרנזיסטור וקדם המגבר מבוסס מנורות.
מגברים דיגיטליים שבהם כל המעגל כולל האותות הנכנסים הם דיגיטליים.
מגברים ClassA הנו מגבר המזרים את הזרם הסרק המקסימלי בכל עת וללא סיגנל, לעומת זאת מגבר Class AB מזרים זרם סרק של 10% בערך מההספק המקסימלי ומעבר להספק הזה הוא עובר ל Class B שהוא בעצם סיכום של 2 חצאי סינוס שכ"א מהפאזות של המגבר הסופי מייצרת.
בד"כ יתרונותיו של מגבר Class A מתבטאים בצליל יותר נקי ומוסיקלי וחסרונותיו הם שהוא צרכן חשמל לא קטן וסובל מבלאי יותר גבוה של רכיבים, ולכן בבחירת מגבר Class A יש לבדוק את מוניטין האמינות ורמת החברה המייצרת.
מגברי Balance הנם מגברים המיוצרים בשיטת המסלול הכפול , וזאת דרך להעביר אותות שמע בקווים מקביליים, על מנת ליצור איזון בין ההולכה החיובית לשלילית בצורה שווה וכתוצאה מכך יחס האות לרעש משתפר והעיוותים קטנים.
מאחר ומגברים העובדים בשיטה זו עובדים במסלולים כפולים, פירושו של דבר: יותר השקעה, יותר רכיבים, ולכן מגברים אלו בד"כ יקרים.