רוב סוגי המגברים מיוצרים בוורסיות שונות כגון: מגברים משולבים, מגברי הספק עם קדם מגבר, מונו בלוקים שהם למעשה מגבר הספק שמחולק ל 2 ערוצים נפרדים בשני מארזים נפרדים וקדם מגבר.
מן הסתם, בדרך כלל מגבר משולב יהיה זול יותר ממגבר המחולק למגבר הספק וקדם מגבר, מאחר והאחרון בנוי ממס קופסאות עם הפרדה מלאה ברכיבים שנאים ובצורך בתכנון רב יותר. אך גם כאן אין חוקים ברורים מאחר וישנם מגברים משולבים איכותיים ומושקעים מאד ולכן בהרבה מקרים מגבר משולב מסוים יכול להישמע יותר טוב ממגבר הספק וקדם מגבר פחות איכותיים, כלומר, אין חד משמעויות או יתרון לעניין ההפרדה וכל מקרה לגופו.
לכל המגברים ישנן נתוני יצרן המעידים תיאורטית על ביצועיהם , הספקם וכו, אך חשוב לזכור כי הנתונים הללו אינם מעידים כלל וכלל על התוצאה הסופית, וכל מגבר המתנהג במערכת X בצורה מסוימת יתנהג במערכת y בצורה שונה לחלוטין ולכן, יש להימנע מרכישה על סמך נתונים יבשים ולשמוע את המגבר על המערכת שלכם בלבד!
חלק מתכנון הסופי של המגבר הוא המארז \ קופסא חיצונית, שליצרניים מסוימים עניין העיצוב והרושם החיצוני חשוב יותר ולחלקן חשוב פחות, ולכן יש להיזהר מקבלת רושם מוטעה ומרכישה המונעת מהתלהבות ויזואלית שבמקרים רבים איננה מעידה על איכות המגבר, לדוגמא: מגבר קטן מימדים ומעוצב בצורה סבירה יכול להיות חזק ואיכותי ממגבר גדול ומרשים בעיצובו.
בהרבה מקרים כאשר לקוח שומע את המגבר הראשון שנישמע לו טוב, מתקבלת החלטה שלדעתי היא שגויה מאחר ובבחינת מגבר או שניים נוספים, מאד יכול להיות שדווקא הנבחן השני נשמע יותר טוב מהראשון, כלומר , יש להימנע מרכישת מגבר הנובעת מהתלהבות ראשונית על מנת לבחון עוד מגבר או שניים באותו מסגרת התקציב לקבלת תמונה יותר רחבה שבסופו של דבר תהיה קנייה יותר חכמה.
תחום ההגברה מחולק לכמה סוגי מגברים המתוכננים ומיוצרים בטופולוגיות שונות להלן:
אלמנט ההגברה בהם הוא מנורת הוואקום, שהוא רכיב ההגברה, בשונה ממגבר טרנזיסטורי שבו רכיב ההגברה הוא טרנזיסטור.
מגברי מנורות היו החלוצים בענף ההגברה עד שהופיע המגבר הטרנזיסטורי שנכון לעכשיו שולט בשוק המגברים, מאחר והאחרון פשוט יותר קל ליצור, לא מתחמם כמו מגבר מנורות, ללא תחזוקה כגון החלפת מנורות מידי פעם ונחשב ליותר אמין.
עם הזמן, נוכחו לדעת היצרנים כי הצליל הייחודי באופיו של מגברי המנורות, לא מצליח להיות משוחזר על ידי המגברים הטרנזיסטורים חרף הקדימה, ולכן בשלב מסוים החלו לייצר שוב מגברי מנורות.
רוב מגברי המנורות הם נמוכי הספק ומתאימים לרמקולים נצילים יחסית , עובדה שלא קיימת במגברים טרנזיסטורים היכולים להגיע בהספקים אדירים.
אך ליחודיות הצליל של מגברי המנורות אין כמעט מתחרים מכוון שהסיגנל במגברים אלו נישאר בצורתו המקורית ללא רכיבים אלקטרונים ומעגלים מיותרים, וכך הצליל המופק יותר טהור ומקורי.
הם מגברים בהם אלמנט ההגברה הוא טרנזיסטור.
(משולבי טרנזיסטור \ מנורה ) כאשר יחידת ההספק הינה טרנזיסטור וקדם המגבר מבוסס מנורות.
שבהם כל המעגל כולל האותות הנכנסים הם דיגיטליים.
הנו מגבר המזרים את הזרם הסרק המקסימאלי בכל עת וללא סיגנל, לעומת זאת מגבר Class AB מזרים זרם סרק של 10% בערך מההספק המקסימאלי ומעבר להספק הזה הוא עובר ל Class B שהוא בעצם סיכום של 2 חצאי סינוס שכ"א מהפאזות של המגבר הסופי מייצרת.
בד"כ יתרונותיו של מגבר Class A מתבטאים בצליל יותר נקי ומוסיקלי וחסרונותיו הם שהוא צרכן חשמל לא קטן וסובל מבלאי יותר גבוה של רכיבים, ולכן בבחירת מגבר Class A יש לבדוק את מוניטין האמינות ורמת החברה המייצרת.
הנם מגברים המיוצרים בשיטת המסלול הכפול , וזאת דרך להעביר אותות שמע בקווים מקביליים, על מנת ליצור איזון בין ההולכה החיובית לשלילית בצורה שווה וכתוצאה מכך יחס האות לרעש משתפר והעיוותים קטנים.
מאחר ומגברים העובדים בשיטה זו עובדים במסלולים כפולים, פירושו של דבר: יותר השקעה , יותר רכיבים, ולכן מגברים אלו בד"כ יקרים.